keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Sulhaselle mittatilauspuku netistä?

kuva täältä 

Hääsuunnittelua aloittaessani ja meidän pukeutumistamme pohtiessani törmäsin Pinterestissä yllä olevaan kuvaan - ja ihastuin! Tämän näköisen puvun kun sulholle saisi. Kuva oli siitäkin hauska, että kuvan malli voisi ruumiinrakenteeltaan ihan hyvin olla sulhaseni, ihan käsiä ja jopa rannekelloa myöten ;)

Näytin kuvan sulholle ja hän ihastui pukuun myös. Päätimme, että etsimme hänelle hyvin tumman sinisen puvun, jonka takki olisi malliltaan tavallista puvuntakkia pidempi. Lisäksi pukuun tulisi yhdellä napilla sulkeutuva takki, jossa on kiiltävät kauluskäänteet. Puvun housuihin haluttiin kapeat lahkeet ja smokkiraita.

Kuvat Suitopian asiakasgalleriasta.

  Annoin sulholle vapaat kädet puvun etsinnässä, ja lopulta hän ehdotti mittatilauspuvun hankkimista ruotsalaisesta mittatilauspukuja myyvästä Suitopiasta. Suitopia on verkkokauppa, jonka laajan tuote- ja kangasvalikoiman avulla on mahdollista suunnitella oma pukunsa alusta loppuun itse. Homma toimii seuraavasti:

Suunnittele tuote:

Nettisivuilla on todella yksityiskohtainen suunnittelupalvelu, jonka avulla puvun voi itse suunnitella halutunlaiseksi pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Omia valintojaan ja puvun ulkonäön muodostumista voi koko ajan seurata ruudulla näkyvän mallin avulla. Myös puvun hinta on koko ajan näkyvillä.

Ota mitat:
 
Sivuilta löytyy hyvin selkeät mittausohjeet, joilla saa otettua tarvittavat mitat. Mittaus tehdään kauluspaita ja puvun housut päällä, joten todella paljon tässä kohtaa helpotti se, että sulholla jo entuudestaan on aivan täydellisesti istuva puku olemassa. Mitat pystyi tallentamaan Suitopian sivuille tulevaa tilausta varten. Ja vielä mainittakoon, että Suitopian sivut toimivat suomeksi, mikä tekee tilauksen tekemisestä helppoa, nopeaa ja miellyttävää.


Tilaa kangasnäytteet:

 Älä siis luota väreihin vain kuvien perusteella, sillä tietokoneen ruutu vääristää AINA värejä. Myös kuvien muokkaus vääristää värejä, joten ehdottomasti suosittelen tilaamaan kangasnäytteet! Sulho pisti kangasnäytteet tilaukseen viikonloppuna, ja eilen ne jo saapuivat kotiovelle kuljetettuina (ja paketti tuli siis Vietnamista...). Siis aivan ja totaalisen huippua!! Kangasnäytteet tulivat kauniisti kansioon aseteltuina mittanauhan kera. Tilasimme 16 eri näytettä, jotka maksoivat yhteensä 15 euroa. Summa kuitenkin hyvitetään puvun hinnasta, jos puvun tilaa kymmenen päivän sisällä kangasnäytteiden saapumisesta.
 Eli nyt pitäisi vain saada päätettyä kuudestatoista eri vaihtoehdota se paras! Onneksi kangasnäytteet sai tilattua kotiin, sillä värin lisäksi nyt voimme myös arvioida kankaiden ulkonäköä, paksuutta ja haptisuutta. Niitä kun ei oikein pelkistä kuvista voi nähdä, ja ne on kuitenkin erittäin tärkeä huomioida puvun ulkonäön kannalta!


Valmistus, toimitus ja palautus:

Nettisivuilla luvataan, että valmis puku toimitetaan kotiovelle 2-3 viikon kuluessa. Toimitus on aina ilmainen. Jos puku ei jostain syystä istu täydellisesti, Suitopia mainostaa sopivuustakuuta puvuilleen. Puvun voi itse viedä paikalliselle räätälille säädettäväksi, jolloin kuittia vastaan Suitopia tarjoaa muokkaushyvityksen. Jos tarvittavat muokkaukset eivät ole mahdollisia, Suitopia valmistaa puvun uudelleen tietyillä ehdoilla.

Netistä löytämieni arvosteluiden perusteella lähes kaikki puvun Suitopiasta tilanneet olivat olleet erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Muutama todella tyytymätön arvosana kuitenkin myös löytyi. Innolla ja kauhulla jään siis odottelemaan mitä se posti sieltä sitten tuo, kun tilaus saadaan lähtemään. Onneksi on vielä hyvin aikaa, jos puku on ihan kamala! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti