maanantai 16. helmikuuta 2015

Tarjoilut: Cateringit vertailussa

Kaikki postauksen kuvat: Nordic Food & Catering. Kuvat täältä

Lähetimme tarjouspyynnöt viidelle eri catering-yritykselle viime huhtikuussa (oho, onpas siitä jo aikaa!). Päädyimme kyseisiin yrityksiin löytämiemme hyvien asiakaspalautteiden sekä houkuttelevilta kuulostavien menuiden perusteella. Ennen tarjouspyyntöjen lähettämistä teimme paljon taustatutkimista ja karsimista, jotta saimme lähetettyä tarjouspyynnöt pitopalveluille, joilta uskoimme saavamme meidän näköiset tarjoukset.

Lähetimme kaikille pitopalveluille saman tarjouspyynnön, jossa pyysimme tarjousta 100 hengen hääjuhlaan. Toiveemme ruoan suhteen oli, että kylmä pöytä koostuisi kalasta ja kasviksista, ja lämpimänä ruokana tarjottaisiin punaista lihaa. Pyysimme pitopalveluita laskemaan tarjouksen hinnalle 35€/henkilö.



Nordic Food & Catering 

Odotin todella paljon Nordic Foodin antamaa tarjousta, sillä he käyttävät ensisijaisesti pohjoismaisia raaka-aineita sekä luomutuotteita. Luomuruoan tarjoaminen häävieraille olisi tuntunut ihan lottovoitolta! Valitettavasti he olivat jo varattuja hääpäivänämme, eivätkä näin pystyneet antamaan meille tarjousta. Harmitti kyllä niiiiiin paljon! Suosittelen kuitenkin tsekkaamaan heidän nettisivunsa, sillä sekä heidän menunsa että ruokakuvansa saavat veden kielelle (ainakin minulla tuli jo kamala nälkä kaikkien näiden ihanien ruokakuvien keskellä!)! Ja entäpä seuraava, heidän nettisivuiltaan poimittu teksti, joka saa ainakin tässä ruokahifistelijässä aikaan onnenväreitä!

"Luomme selkeitä makuja tuoreista ja ensiluokkaisista, ensisijaisesti pohjoismaisista raaka-aineista sekä arvostamme pohjoisen metsien omia superfoodeja, villiriistaa, kalaa sekä luomutuotteita. Vaadimme raaka-aineilta paljon, sillä olemme hyvin kriittisiä ruoan maun ja laadun suhteen."
- Jaakko Lötjönen - Nordic Food Oy


Gastrofood
 
Odotukseni olivat korkealla tämän cateringin suhteen, sillä olin lukenut pelkästään hyvää palautetta yrityksestä. Heidän menuvalikoimistaan olisi helposti voinut kasata meidän näköisen kokonaisuuden, ja lukemieni kokemusten perusteella menun rakentamisessa oltiin hyvin joustavia ja asiakkaan omiakin ehdotuksia toteutettiin todella avomielisesti. Lisäksi ruoka oli palautteen mukaan onnistunutta ja kuvien perusteella hyvän näköistäkin.
Oma kokemukseni Gastrofoodista ei kuitenkaan ollut aivan toivomaani tasoa, sillä vastausta viesteihin ja tarjouspyyntöön sai odotella, ja vielä kysellä vastauksen perään. Saattoihan heillä juuri yhteydenottoni hetkellä olla kamala kiire, mutta minua vaivaa, jos palvelu ei toimi odotusten mukaisesti. Lopulta kävii niin, että Gastrofood oli ainoa joka ei pystynyt antamaan tarjousta pyytämälläni 35 euron henkilöhinnalla.


Soupster Catering

Soupster vastasi nopeasti tarjouspyyntöömme, mutta valitettavasti he eivät olleet tehneet meille alustavaa menuehdotelmaa toiveidemme mukaan. He lähettivät liitteenä heidän sivuillaankin nähtävillä olevat menuvaihtoehdot. Olin niihin tietenkin etukäteen jo tutustunut, ja niiden perusteella päättänyt pyytää heiltä tarjousta kustomoidusta menusta, joten odotin tarjouksen olevan toiveilleni jo räätälöity. Plussaa heille kuitenkin monista pääruokavaihtoehdoista ja viinisuosituksista!


Sweet pepper

Myös Sweet pepper lähetti tarjouksen liitteenä menuvaihtoehdot, jotka oli heidän nettisivuillaan nähtävillä. Heidän menunsa kuulostivat kyllä hyviltä, mutta eivät olleet sitä mitä olimme pyytäneet. Alkupaloissa oli paljon liharuokia ja vähän kalaa. Pääruokavaihtoehtoja oli useita, mutta punaisesta lihasta koostuneet pääruoat kuulostivat hieman liian raskailta. Plussaa Sweet pepperille kuitenkin hinnasta, joka oli tarjouksista edullisin!


Hima & Sali Catering

Kaapelitehtaalla toimiva Hima & Sali Catering ihastutti meidät Skandinavia-menullaan. Luettuamme asiakkaiden kokemuksia heidän ruoistaan ja palvelustaan, päädyimme pyytämään Hima & Salilta tarjousta. Ensimmäinen plussa Hima & Salille tuli nopeasta vastauksesta. Toinen plussa taas menuehdotelmasta, jossa oli parhaiten huomioitu toiveemme ruoan suhteen. Menu oli myös saamistamme tarjouksista kattavin ja eniten näköisemme. Menuehdotelman sisältäessä vielä kaiken lisäksi luomuraaka-aineita oli cateringin valinta meille lopuksi todella helppoa. Lisää Hima & Salista voi käydä lukemassa jo tekemästäni postauksesta Tarjoilut: Meidän Catering!


3 kommenttia:

  1. Etsimme tällä hetkellä cateringiä häihimme, joten tämä postaus oli minulle todella hyödyllinen. En millään olisi jaksanut tehdä juuri tuota alkukarsintaa, joten kiva, että joku on tehnyt sen jo puolestani.:) Soupsterilta saimmekin jo tarjouksen. He ovat ilmeisesti oppineet virheestään, koska saimme heti toiveidemme mukaiset menuehdotukset.

    VastaaPoista
  2. Autan sisartani löytämään catering palvelua Helsingistä. Todella hyvältä näyttäviä ruokia, etenkin nuo missä on lohta. Jotain tuollaista hänkin ilmeisesti tahtoisi tarjolle. Häät ovat vasta huhtikuussa, eli aikaa on kuitenkin vielä. Olen samaa mieltä, että tarjoilu voisi olla melko raskas jos pääosin olisi tarjolla vain punaista lihaa.
    https://www.loistocatering.fi/

    VastaaPoista
  3. Kylläpä näyttääkin hyvältä! Sisareni on menossa naimisiin kesällä, ja heillä on vielä catering etsinnässä Helsingistä tai lähialueilta. Toivotaan, että jotain ilmaantuu. Ihana tuollainen Skandinavia menu.
    https://www.loistocatering.fi/catering-palvelu

    VastaaPoista