sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Less is more

 kuva täältä

Seuraavaksi vuorossa avautuminen otsikon mukaisesta periaatteesta, jota sovellan hyvinkin paljon omaan elämääni.

Mikä on ikävämpää ja turhempaa kuin ylimääräinen tavara. Siitä tulee vain paha mieli - ensin siitä että on käyttänyt siihen rahaa, sitten siitä ettei pitänytkään siitä ja tavara lojuu jossain kaapin perällä. Aina tämän turhan tavaran nähdessä tulee paha mieli, mutta vielä pahempi mieli tulee jos tavaran joutuu heittämään pois. Siksipä se laitetaan laatikkoon, ja turhaa tavaraa muutetaan mukana asunnosta toiseen. Siitä vasta paha mieli tuleekin, varsinkin sille muuttoavulle!

Less is more -periaatetta noudattamalla turhan tavaran vältteleminen on helpompaa. Olen myös huomannut, että tällä periaatteella pysyn paljon pidempään tyytyväisenä niistä tavaroista joita olemme jo hankkineet, ja osaan paljon pidempään iloita uusista tavaroista, joita kotiimme tuomme. Nämä tavarat ovat tarkasti harkittuja ja meille sopiviksi todettuja. Ne on ostettu kestämään jopa loppuelämämme. Toisin sanoen tätä periaatetta voisi myös kuvailla sanoin "panosta laatuun, älä määrään".

Ja ihan pakko kertoa vielä esimerkki tämän periaatteen pitävyydestä. Muutimme keväällä uuteen asuntoon, jossa on yhden esteettömän (eli jättisuuren) kylpyhuoneen sijasta kaksi pienempää wc:tä ja kylpyhuone. Entinen matto (joka oli ihana!) oli valitettavasti liian iso, ja jouduimme etsimään uudet matot wc:ihin. Sopivan maton löytyminen osoittautuikin vaikemmaksi tehtäväksi kuin oletimme. Joku muu olisi hyvinkin saattanut ostaa väliaikaisesti edullisemmat matot siihen asti, kunnes oikeanlaiset löytyy. Me taas olimme ilman mattoja kunnes löysimme sellaisen, jonka suostuin ostamaan. Nyt on alakerran wc:ssä matto, yläkerta vielä odottaa tyhjillään omaansa. Että sellainen periaate. 

kuva täältä

No, mutta miten tämä periaate näkyy hääsuunnittelussamme?

Yksi  näkyvimmistä on varmasti hääjuhlapaikan koristelu. Alusta asti ajatuksemme oli, että etsimme sellaisen juhlapaikan, joka on tarpeeksi upea ilmankin koristeluja. Löysimmekin unelmiemme juhlapaikan Suomenlinnasta, ja Pirunkirkon juhlasali ei todella kaipaa seurakseen mitään ylimääräsitä koristetta. Meidän juhlissamme ei tulla näkemään pompomeja, verkkomelonipalloja tai viirinauhoja. Tietty hääjuhla vaatii pientä koristelua, mutta yritämme pysyä tässä ihan minimissä. Se, että häiden jälkeen käsiimme jää laatikoittain "krääsää", on ultimate-inhokkiajatukseni numero yksi! 

Tulen aiheesta varmasti kirjoittamaan vielä myöhemmin lisää. Sitä odotellessa haluaisin kuulla onko lukijoissa muitakin morsiamia, joita puistattaa ajatus häiden koristevuorista?


1 kommentti:

  1. Allekirjoitan tämän asian täysin. Mekin välttelimme kertakäyttöisiä koristeita omissa häissämme ja oman yrityksen somistevuokraamokin perustuu ajatukselle siitä, ettei rahaa ja varastointitiloja tarvitsisi käyttää hääsuunnittelussa ylen määrin. Sarandian valikoimiin pääsee tutustumaan täällä: http://www.sarandia.fi/ :)

    VastaaPoista