keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Looking for the perfect font

kuva täältä

Olen käyttänyt jo ties kuinka monta kymmentä tuntia löytääkseni sen täydellisen fontin häidemme paperituotteisiin. Tai oikeastaan etsin useampaa fonttia, joita yhdistellä. Olen ihastunut hieman koukeroiseen, kalligrafiseen tyyliin, jota voisi käyttää yhdessä hyvinkin selkeän ja suoraviivaisen fontin kanssa. Yksinkertainen fontti ei ole tuottanut ongelmia, mutta tämä toinen sitäkin enemmän!

Kun vihdoin löysin jopa kaksi täydellistä fonttia eivät ne tietenkään ole ladattavissa ilmaiseksi...

Molempia fontteja on näkynyt paljon Pinterestissä, ja olen ihastunut niihin jo aiemmin tietämättä niiden alkuperää. Kyseessä ovat siis Emily Limen Bombshell Pro -fontti ja Molly Jacques Ericksonin Amethyst-fontti. Molempien kirjaimet ovat todella kauniita ja kirjainten lenkit ja yhtymäkohdat on todella taitavasti tehtyjä.

Fontit maksavat 20-40 euroa sivustosta riippuen, mikä on omasta mielestäni aivan kauhean suuri summa yhdestä fontista! Usein maksullisen fontin voi löytää netistä ilmaiseksi, jos joku sen ostanut on päättänyt jakaa sitä netissä. Nämä näyttävät kuitenkin olevan hyvin varjeltuja poikkeuksia :)

Bombshell Pro, kuva täältä

 Amethyst, kuva täältä

Molemmilta artisteilta löytyy paljon muitakin uskomattoman kauniita fontteja. Emily Limen yhtä kalliimmista fonteista saa tosin ladattua DaFontista erikoisversiona ilmaiseksi. Kyseessä ei ole tavallinen fontti, vaan valmiita sanoja alkuperäisestä fontista. Carolyna Words -fonttia pääset kurkkaamaan tästä!

Yritin etsiä vastaavia ilmaisia fontteja, joissa olisi yhtä upeat kirjaimet ja saumattoman kauniit kirjainten liittymäkohdat ja lenkit. Löysin muutaman, mutta eiväthän ne tietenkään vedä alkuperäisille vertoja!

Alla Top 4 löytämistäni, eniten samankaltaisista fonteista.
Näillä mennään, jos ei ilmaista Bombshell Prota tai Amethystia ilmesty näköpiiriin :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti