keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Pääsalin tunnelmavalaistus

kuva täältä

Pirunkirkon juhlasalin valaistus vaatii kuulemma hieman lisäponnisteluja tilan varaajien puolelta, sillä yleisvalaistus tilassa on heikohko. Illan edetessä kaivataan myös ehkä hieman tunnelmallisempaa valaistusta, joten tälle asialle pitää todella antaa hieman ajatusta!

Varsinkin pääsaliin olisi ihana saada oikein tunnelmallinen valaistus loppuillasta. Tällöin tilan omat valot voisi sammuttaa (tai himmentää jos mahdollista) ja sytyttää tilaan tuomamme muut valonlähteet.

Emme kaipaa efektivaloja, liikkuvia valoja tai värillisä valoja. Emme halua järjestää strobodiskoa, vaan selkeän, harkitun valaistuksen, jossa on ehkä hieman "vinttitunnelmaa".

Ideani tällä hetkellä on mukailla pääsalin luontevaa tilajakoa ja korostaa sitä vielä lisää valaistuksella. Ruokailupuoli valaistaisiin pöydille ripotelluilla, sadoilla tuikuilla, ja tanssilattiapuoli taas valaistaisiin kattoon ripustetuilla valosarjoilla.

Sain myös vinkin, että todella hyvän lopputuloksen saa valaisemalla tilan pilarit valonheittimillä alhaalta ylöspäin valkoisella valolla. Pilareiden osittainen valaiseminen voisi tilassa näyttääkin todella hyvältä :)

Onko lukijoilla kokemuksia tai ideoita juhlatilojen valaistuksen toteuttamisesta?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti