keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Jumalaton vihkikaava

Kuulun kirkkoon, vaikka luokittelenkin itseni enemmän ateistiksi kuin kristityksi. Kirkollisissa tilaisuuksissa en risti käsiäni enkä lausu rukouksia. Rakastan joulukirkossa käymistä ja puolustan Suvivirttä sydämeni pohjasta. Uskonnolliset asiat ovat minulle enemmän perinteiden vaalimista kuin uskon asia.
Meille oli silti täysin selvää että meidät tullaan vihkimään kirkossa. Toiset haaveilevat vihkimisestä Havajin kuumalla rannalla, Toscanan kauniissa maisemissa tai upeassa puutarhassa, kaikki upeita ja ikimuistoisia vaihtoehtoja! Omissa mielikuvissani olen silti aina astunut avioliittoon kirkossa, sulhanen on odottanut minua alttarilla ja poistumme hurraahuutojen saattelemina kirkosta käsi kädessä, tuoreena avioparina.

Mutta. Minkälainen vihkikaava sopisi sitten meille? En välitä liiallisesta Jumalasta puhumisesta, ja pelkäänkin, että vihkikaavasta ei saada meille sopivaa tämän vuoksi. Ja kyllä, ymmärrän että morsiusparin valitessa kirkon vihkipaikakseen, kuuluu pakettiin myös uskonnollinen osa. Mutta kai vihkipapin kanssa voidaan asiasta keskustella, ja miettiä josko papin puheessa puhuttaisiin ennemmin avioliitosta kuin Jumalasta? Yritin googletella asiaa hakusanoilla "Jumalaton vihkikaava", mutta tämä ei vielä tuottanut toivottua tulosta. Google tarjosi vain linkkejä keskusteluihin "jumalattoman pitkistä vihkikaavoista". Ei kiitos! :D

Onko muita morsiamia, jotka toivovat vihkikaavasta vähemmän uskonnollista?

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti